Ingrijirea generala a bonsailor

Ingrijirea generala a bonsailor

POZITIONARE

Cel mai important element pentru ingrijirea generala a bonsailor este pozitionarea. Bonsaii au nevoie de lumina pentru a realiza fotosinteza, prin urmare asigurati un loc cat mai luminos. Feriti ghiveciul de bataia prelungita a razelor soarelui.

Evitati locurile cu vant puternic sau curenti de aer permanenti, precum si acelea in care evenimentele neasteptate – furtuni, ploi torentiale – va pot lua prin surprindere.

Pe timpul iernii, bonsaii de climat temperat au nevoie de adapostire impotriva intemperiilor. Trebuie feriti de temperaturi extreme, vant puternic si umiditate excesiva in substrat.

UDAREA

Udarea corecta este un alt element important pentru ingrijirea generala a bonsailor. Asigurati-va ca intreg substratul din ghiveci a fost udat, turnand apa in 3-4 reprize, cu scurte pauze intre ele.

Daca ghivecele sunt mici sau este dificil de turnat apa pe deasupra, le puteti scufunda intr-un recipient cu apa, timp de cateva minute.

Cantitatea de apa cu care se uda trebuie sa fie suficienta, o cantitate mai mare nu constituie o problema. Mai importanta este frecventa udarilor, adaptata conditiilor in care creste bonsaiul.

FERTILIZAREA

Cu un volum redus de substrat din care sa-si poata extrage substantele nutritive, bonsaii trebuie fertilizati periodic. Este disponibila o gama larga de fertilizanti: minerali, organici, sub forma lichida, granulata, pelete sau praf care se dizolva in prealabil. Alegeti metoda de fertilizare care se potriveste cel mai bine speciei, perioadei in care va aflati sau eficientei dvs.

Retineti ca suprafertilizarea este intotdeauna mai periculoasa decat subfertilizarea: radacini arse, frunze prea mari, lastari nedoriti sau chiar ofilirea subita sunt cateva dintre consecintele posibile ale suprafertilizarii.

MASURI DE PREVENTIE

Un bonsai sanatos este capabil sa se apere singur de diverse boli si daunatori. Buna lor ingrijire este cea mai buna masura preventiva.

In cazul in care aceasta nu este suficienta, veti fi nevoiti sa folositi substante pesticide. Incercati sa evitati folosirea pesticidelor destinate agriculturii in spatiile din interiorul locuintei. Utilizati pesticide speciale pentru interior, mai putin toxice.

Lasă un răspuns