Pin alb japonez

Pin alb japonez
Pinus parvifolia

Informatii generale
Pinul alb japonez – Pinus parvifolia – este potrivit pentru exterior si este un element de peisaj deosebit oriunde este folosit. Are o forma densa, conica atunci cand este tanar si creste pana la 6-7 m inaltime, cu o forma neregulata si cu o coroana larga si compacta. Acele sale sunt rigide si rasucite si cresc in grupuri de cate cinci, astfel ca acestui copac i se mai spune si pinul-cinci-ace.

Pozitionare
Pinul alb japonez creste cel mai bine in aer liber si are nevoie de mult soare si de variatii de temperatura specifice anotimpurilor.

Udare
Cu cat bonsaiul dumneavoastra are mai mult soare si caldura, cu atat mai des are nevoie sa fie udat. Multi bonsai mor din acuza unei udari neadecvate decat din alte cause. Nu uda copacul daca solul este umed. Bonsaii au nevoie sa fie udati o data la cateva zile dar nu dupa un program fix. Atunci cand solul de deasupra este uscat, udati sistematic si in profunzime. Ca si in cazul altor pini, un drenaj bun este estential pentru pinul alb japonez.

Fertilizare
Fertilizarea bonsaiului este esentiala pentru sanatatea sa deoarece nutrientii din sol sunt spalati la fiecare udare. Atunci cand apar noi crsteri in primavara este timpul sa va hraniti bonsaiul. Folositi un fertilizator organic cu eliberare prelungita. Aplicati fier chelat de 2-3 ori pe an.

Replantare
Replantati copacii tineri (pana in 10 ani), la fiecare 2 sau 3 ani. Pentru copacii mai batrani de 10 ani, replantati la fiecare 3-5 ani. Replantara poate fi facuta in primavara inainte ca mugurii sa se deschida sau la sfarsitul verii sau inceputul toamnei, dupa ce a trecut cadura verii. Acestea sunt cele doua perioade de crestere majora a radacinii pinului. Ar trebui utilizat un vas dreptunghiular solid deoarece pinii au un sistem radicular adanc. Pinii au nevoie de vase adanci si datorita foliajului dens, pentru a evita smulgerea acestuia de catre vant. Replantarea este necesara periodic pentru a furniza plantei sol proaspat. NU fertilizati 3-4 saptamani dupa replantare.
250,00 Lei

Disponibilitate: in stoc

Comentariul tau: