Rodiu

PUNICA GRANATUM

DESCRIERE GENERALA: Arbust originar din spatial mediteranean, crescut in gradini atat pentru fructe cat si pentru florile sale, cu culori de la alb pana la portocaliu aprins. Frunzele sunt de un verde inchis, lucios vara si galbene toamna. Infloreste in lunile iunie-iulie.

POZITIONARE: prefera expunerea in plin soare, cu limitarile de rigoare pentru un bonsai. Se poate dezvolta si in umbrire usoara.

TUNDERE SI LEGARE: tunderile masive se realizeaza in iarna, pana la inceputul primaverii. In sezonul de crstere, lasati o pereche sau doua de frunze pe fiecare ramura. Legarea poate fi executata tot timpul anului. Ramurile tinere sunt flexibile, cele groase sunt casante si se pot rupe brusc, fara avertizari.

UDARE SI SUBSTRAT: prefera un substrat usor acid, cu un surplus de materie organica care sa ii asigure o umiditate crescuta. Udarea va fi abundenta pet imp calduros

FERTILIZARE: aplicati ingrasaminte pe tot parcursul perioadei de vegetatie, de la umflarea mugurilor pana la ingalbenirea frunzelor. Prefera valori mai ridicate ale fosforului, potasiului si fierului.

REPLANTARE: plantele tinere trebuie replantate anua, cele mature o data la 2-3 ani. A se evita taierea a prea multe radacini groase, lemnificate.

Lasa un raspuns