Carpen

CARPINUS TURCZANINOWII; FAMILIA: BETULACEAE

DESCRIERE GENERALA: mic arbore cu coroana rotunda, originar din Asia de est- China, Coreea, Japonia. Frunzele sunt rosiatice la deschiderea mugurilor, rosii toamna si verzi in restul sezonului. Dimemsiunile sunt mai reduse decat ale carpenului nostru, rareori depasind 10 m. Scoarta este gri iar ramurile sunt fine.

STILURI: nu exista restrictii.

POZITIONARE: bonsai de exterior. Oferiti-I cat de mult soare puteti, ferindu-l de temperaturi extreme si vant puternic. Frunzele sunt delicate, se pot arde sau usca pe margini.

TUNDERE/LEGARE: cu ramurile fine si sinuoase in mod natural, face legarea de cele mai multe ori inutila.Se poate lega in timpul sezonului de crestere. Poate fi usor modelat doar prin taieri. Daca este deja format, tundeti odata ce s-au format 5-6 frunze, lasand una sau doua, dupa caz. Taierile structurale, de indepartare a unor segmente mai mari, realizati-le in timpul iernii.

UDARE/SUBSTRAT: prefera un substrat usor acid, iar apa fara exces de saruri. Este potrivita si apa de robinet cu un ph sub 7. Nu lasati solul sa se usuce complet, vara poate necesita mai multe udari zilnice.

FERTILIZARE: specie calcifuga, fertilizati cu solutii mai diluate decat norma, sau conform etichetei daca ingrasamantul este organic. Folositi un ingrasamant echilibrat.

REPLANTARE: exemplarele tinere necesita replantare anuala, cele mature atunci cand e necesar.

OBSERVATII: HZ: 5-8

Lasa un raspuns