Artar trident

Artar trident
ACER BUERGERIANUM
FAM. ACERACEAE

DESCRIERE GENERALA acest mic arbore originar din china are o coroana rotunda sau ovala si este des intalnit in gradinile, parcurile si strazile din japonia. Frunzele sunt trilobate, cu tonuri de bronz si purpuriu la deschiderea mugurilor, verzi vara si portocalii sau rosii toamna. Scoarta are nuante de gri, crem, maron si portocaliu, ceea ce aduce un rol decorativ si iarna. Cultivat in spatiile cu gazon, la marginea aleilor sau in micile gradini, uneori si in jardiniere direct pe terase.

STILURI : comune sunt plantarile in grup sau peste pietre;

POZITIONARE : Bonsai de exterior. Prefera locurile insorite, luminoase dar lipsite de vanturi puternice sau curent de aer continuu. In dupa-amiezele caniculare oferiti-i umbrire usoara. Iarna feriti radacinile suculente de temperaturi mai scazute de -5 grade C.

TUNDERE/LEGARE : poate fi tuns sau emondat manual de mai multe ori in timpul anului. Lasati sa se maturizeze doua frunze, dupa care taiati deasupra lor. Tundeti iarna cu 2-4 saptamani inainte de replantare, dar si primavara sau vara, dupa caz. Suporta foarte bine atat taierile cat si defolierile. Exemplarele mature si foarte sanatoase pot avea si 3 defolieri pe sezon. Ramurile sunt sensibile, legati cu atentie in primavara.

UDARE/ SUBSTRAT. Mentineti substratul umed, ii displace uscarea acestuia. Folositi un substrat drenant si retentiv. In timpul zilelor caniculare de vara poate fi nevoie de mai multe udari pe zi.

FERTILIZARE: saptamanal din martie pana in septembrie, cu un ingrasamant echilibrat.

REPLANTARE in primavara, la deschiderea mugurilor este cel mai indicat; exemplarele sanatoase pot fi replantate cu succes infrunzite fiind, cu asigurarea unor conditii speciale de limitare a transpiratiei. Radacinile cresc foarte rapid, transplantarea se face anual. In cazuri mai rare o data la 2-3 ani.

OBSERVATII
HZ: 5-8
150,00 Lei

Disponibilitate: in stoc

Comentariul tau: